Lyxig Janssons extra allt

Janssons frestelse är en given favorit på det varma julbordet. Denna potatisgratäng är en klassisk julrätt som här har fått en uppdatering. Prova vårt lite lyxigare Janssons-recept som innehåller både kaviar och Västerbottensost.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
2 gula lökar
2 msk smör (till stekning)
800 g mjölig potatis
2 krm salt
1 burk ansjovisfiléer (à 100 g)
2 msk kaviar
1 dl mjölk (3 %)
4 dl vispgrädde
1 msk ansjovisspad
2 dl finriven Västerbottensost
3/4 dl ströbröd
50 g smör (hyvla över)
Gör så här
00:55:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 port.
Energi2528 KJ / 604 kCal
Fett47 g
Salt3 g
Kolhydrater34 g
Protein11 g
Kommentarer
12 stSka heller inte vara mjölig potatis, fast potatis ska det vara...
Fredrik
Sjukt konstigt med ost i en Janssons frestelse, ska inte va någon ost, inte heller nån Kalles kaviar!! Fast Potatis,mycket ansjovis, stekt lök, grädde, smör, ströbröd. That's it
Fredrik
Hej Fredrik! Detta receptet är med extra allt. Vill du laga en klassisk Jansson så testa det här: https://www.ica.se/recept/janssons-frestelse-3682/ Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur långt innan kan man göra denna Jansson och förvara i kylen för att värma upp innan servering?? Med vänlig hälsning,
Pierre
Hej Pierre! Ja, vi brukar säga att färdiglagad mat håller max 4 dagar i kylen om man kyler ner den snabbt efter tillagning. Men då ska man tänka på att om man värmer upp den då så kan man inte spara den efter det. Lycka till och God Jul. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket