Lyxig fruktsallad med vit chokladsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lyxig fruktsallad med vit chokladsås

Detta är verkligen en riktigt lyxig fruktsallad som inte lämnar någon oberörd. Physalis, papaya, fikon och granatäpple. Servera den i dina finaste dessertskålar och låt var och en hälla på vit chokladsås över.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vit chokladsås: Hetta upp grädden och bryt i chokladen. Rör tills den smält. Häll upp i en skål och låt det svalna. Ställ in i kylen ett par timmar tills den tjocknar något. Rör då och då.
  2. Skölj limen väl och riv skalet fint utan att få med det vita. Blanda skalet med muscovadosocker, ingefära och kokos.
  3. Kärna ur melonen och gröp ut köttet. Skala och skiva kiwin. Tag bort de torra skalen från physalisen och halvera frukterna. Skär och skala papayan i klyftor.
  4. Skär fikon och miniananas i klyftor. Halvera granatäpplet och gröp ut kärnorna med en gaffel. Blanda i ingefärs- och limesockret. Bjud vit chokladsås till.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: uteslut chokladsåsen och servera salladen med t ex mjölkfri vaniljsås från Oatly.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lime
  • 2 msk ljust muscovadoråsocker
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 msk kokos
  • 1 nätmelon
  • 3 kiwifrukter
  • 1 korg physalis
  • 1 papaya
  • 2 fikon
  • 1 miniananas
  • 1 granatäpple
Vit chokladsås
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 100 g vit blockchoklad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1550 kJ / 370 kCal
Fett: 15 g
Läs mer om näringsvärden