Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lutfiskgratäng

Bjud på en härlig lutfiskgratäng till middag! Gratinera din fisk- och räkstuveblandning blandat med dill i ugn och servera sedan den utsökta gratängen med smält smör och nykokta potatisar.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka soppan enligt anvisning på paketet, men späd endast med halva vätskemängden - blir en stuvning.
  3. Låt räkstuvningen svalna. Vispa äggen lätt och rör ner dem i stuvningen. Grovhacka fisken. Blanda med dillen. Vänd ner.
  4. Häll blandningen i en smörad ugnssäker form. Grädda i ca 30 minuter. Servera med smält smör och kokt potatis.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl rensad lutfisk
  • 1 pkt räksoppa (1 pkt motsvarar 4 port)
  • 2 ägg
  • 3 msk finklippt dill
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan