Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lunchpanna på mitt sätt

God panna av färskpotatis, lök, gräslök och bladspenat som passar utmärkt till lunch eller lättare middag. Lunchpannan tillagar du på under 45 minuter och serveras med rökt skinka och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen och häll av vattnet. Stek potatisen snabbt i smöret och klipp över gräslöken. Salta. Varmhåll potatisen.
  2. Smält smör i en annan panna. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Häll smeten i pannan och rör lite till äggsmeten stelnar.
  3. Klipp eller riv spenaten ner i äggsmeten innan den stelnat.
  4. Till serveringen: Servera spenatpannan med potatisen och ev rökt skinka i tunna skivor. Bröd hör också till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g små färskpotatisar
  • 2 msk smör
  • gräslök
  • grovsalt
  • 2 msk smör
  • 6 ägg
  • 6 msk vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 150 g bladspenat
Till servering
  • ev rökt skinka i tunna skivor
  • bröd
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!