Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lumaconi med kyckling och zucchini

En lättlagad Italien-inspirerad pastarätt på lumaconi, som är en snäckformad pasta. Purjolök, strimlad kycklingfilé och zuccini blandar du samman med lumaconin och mascarponesås. Toppa avslutningsvis med de rostade pinjenötterna, ruccola och olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa purjolöken och skär den, kycklingen och zucchinin i strimlor.
  2. Stek dem i matfettet och krydda med salt och peppar.
  3. Häll pastasåsen och vatten över kycklingfräset och låt sjuda i 6-8 min.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna tillsammans med lite salt.
  6. Servera lumaconin med pastasåsen och toppa med pinjenötter, ruccola och olivolja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på såsen.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: använd glutenfri pasta.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett. Är man känslig mot laktos, välj då en sås utan laktos.
Äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 zucchini
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 420 g pastasås med mascarpone
  • 1 dl vatten
  • 4 port pasta (t ex lumaconi)
  • 1/2 dl pinjenötter
  • salt till pinjenötterna
  • 65 g ruccola
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2967 kJ / 712 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer