Lövbiff och krämiga kantareller

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
0
Lövbiff och krämiga kantareller

Stekta lövbiffar serveras med en gräddig svampsås av kantareller, senap, timjan och kokt potatis. Rejäla smaker som sprider en doft av höst omkring sig, oavsett årstid.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Lövbiff och krämiga kantareller

Ingredienser

4 portioner
150 g  kantareller
900 g  fast potatis
1   gul lök
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
1 1/2 dl  vispgrädde
1/2 dl  mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk  timjan
1 msk  dijonsenap
8   skivor lövbiff

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater44.2 g
Protein33.6 g

Testa liknande recept

Svampfyllda lövbiffsrulader med mos
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lövbiff med potatisgratäng och cosmopolitansallad
Betyg 4.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lövbiffsrullader med gräddsås och oregano
Betyg 4.5 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Senap- och rödlöksfylld lövbiff
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola
Betyg 3.9 av 5.
77 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk fritatta med kantareller och rödbetor
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga