Lövbiff och krämiga kantareller

Stekta lövbiffar serveras med en gräddig svampsås av kantareller, senap, timjan och kokt potatis. Rejäla smaker som sprider en doft av höst omkring sig, oavsett årstid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013

Ingredienser
4 portioner
150 g kantareller
900 g fast potatis
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk timjan
1 msk dijonsenap
8 skivor lövbiff
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater44.2 g
Protein33.6 g
Kommentarer