Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff och krämiga kantareller

Stekta lövbiffar serveras med en gräddig svampsås av kantareller, senap, timjan och kokt potatis. Rejäla smaker som sprider en doft av höst omkring sig, oavsett årstid.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kantarellerna.
  2. Skala potatisen och koka den i saltat vatten.
  3. Skala och hacka löken. Stek kantarellerna och löken i hälften av matfettet och krydda med salt och peppar. Lyft över svampfräset i en kastrull. Häll på grädde, mjölk och timjan, låt puttra 5 min. Smaka av med senap, salt och peppar.
  4. Stek lövbiffen i resten av matfettet och krydda med salt och peppar.
  5. Servera lövbiffen med potatisen och kantarellerna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g kantareller
  • 900 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 skivor lövbiff
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2280 kJ / 544 kCal