Lövbiff och krämiga kantareller
![Lövbiff och krämiga kantareller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83604/cf_259/lovbiff_och_kramiga_kantareller_.jpg)
Stekta lövbiffar serveras med en gräddig svampsås av kantareller, senap, timjan och kokt potatis. Rejäla smaker som sprider en doft av höst omkring sig, oavsett årstid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 44 2013
![Lövbiff och krämiga kantareller](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_83604/cf_259/lovbiff_och_kramiga_kantareller_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
150 g kantareller
900 g fast potatis
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl mjölk (gärna 1,5 %)
1 tsk timjan
1 msk dijonsenap
8 skivor lövbiff
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett, grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden och mjölken mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2280 KJ / 544 kCal
Fett24.6 g
Kolhydrater44.2 g
Protein33.6 g
Kommentarer