Lövbiff med rödlöksmarmelad
Denna lövbiff serverar du med en ovanlig rödlöksmarmelad som ger en behaglig sötma till biffarna och kompletterar potatisarna på ett fint sätt. En härlig vardagsrätt med marmelad, kött och potatis.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
400 g lövbiff
1 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
Rödlöksmarmelad
3 rödlökar
1 msk olja
3 msk honung
2 msk röd- eller vitvinsvinäger
1 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ev 1/2 tsk malda nejlikor
För alla
Gör glutenfri: ersätt kroketterna med djupfrysta potatisklyftor. Servera glutenfritt bröd till.
Gör så här
Tips
Rödlöksmarmeladen är god att servera till allt grillat eller stekt kött eller till kyckling eller kalkon.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2829 KJ / 676 kCal
Fett0 g
Kommentarer