Lövbiff med rödlöksmarmelad

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Lövbiff med rödlöksmarmelad

Denna lövbiff serverar du med en ovanlig rödlöksmarmelad som ger en behaglig sötma till biffarna och kompletterar potatisarna på ett fint sätt. En härlig vardagsrätt med marmelad, kött och potatis.

Lövbiff med rödlöksmarmelad

Ingredienser

4 portioner
1   påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
400 g  lövbiff
1 msk  olja
1 tsk  salt
1 krm  peppar

Rödlöksmarmelad

3   rödlökar
1 msk  olja
3 msk  honung
2 msk  röd- eller vitvinsvinäger
1 dl  vatten
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
ev 1/2 tsk  malda nejlikor

För alla

Gör glutenfri: ersätt kroketterna med djupfrysta potatisklyftor. Servera glutenfritt bröd till.

Gör så här

Tips

Rödlöksmarmeladen är god att servera till allt grillat eller stekt kött eller till kyckling eller kalkon.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2829 KJ / 676 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Stekt lövbiff med dragonkräm och rostad potatis
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt lövbiff med dragonsås och klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga