Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lövbiff med rödlöksmarmelad

Denna lövbiff serverar du med en ovanlig rödlöksmarmelad som ger en behaglig sötma till biffarna och kompletterar potatisarna på ett fint sätt. En härlig vardagsrätt med marmelad, kött och potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatiskroketterna enligt förpackningens anvisning.
  2. Marmelad: Skala och skiva löken. Fräs löken i olja några min. Tillsätt honung och vinäger. Häll på vatten och tillsätt salt, peppar och gärna malda nejlikor. Låt puttra ca 10 min utan lock.
  3. Stek lövbiffen i olja ca 1 min per sida. Krydda med salt och peppar.
  4. Servera lövbiffen med den varma rödlöksmarmeladen, potatiskroketter, blandad sallad och bröd.

För alla

Gör glutenfri: ersätt kroketterna med djupfrysta potatisklyftor. Servera glutenfritt bröd till.

Tips

Rödlöksmarmeladen är god att servera till allt grillat eller stekt kött eller till kyckling eller kalkon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfrysta potatiskroketter (à 600 g)
  • 400 g lövbiff
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Rödlöksmarmelad
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 3 msk honung
  • 2 msk röd- eller vitvinsvinäger
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev 1/2 tsk malda nejlikor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2829 kJ / 676 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden