Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rulader med salami, dijon och tomatkompott

Ett utsökt recept på rulader av lövbiff med salami, dijon och tomatkompott. Du gör de smakrika rullarna av bland annat vitlök, honung, vinäger, krossade tomater, lövbiff och salami. Servera till fest eller vardag!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lökhacket mjukt i olivoljan.
  2. Rör ner honung, vinäger, krossade tomater och buljong, koka upp.
  3. Lägg ut lövbiffskivorna, bred på senap och lägg på salami. Rulla ihop till rulader. Fäst med tandpetare.
  4. Stek ruladerna matfettet i en panna med lite högre kanter. Häll över såsen när ruladerna fått fin färg. Sänk värmen och låt dem puttra sakta under lock ca 40 minuter.
  5. Skala och koka potatisen.
  6. Servera rulladerna med kokt potatis eller potatispuré.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden och salamin. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 600 g lövbiff
  • 8 skivor salami
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk smör eller margarin
  • 900 g potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2680 kJ / 638 kCal