Lollipops | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Lollipops

Goda lollipops gör du lätt själv. De blir fina och inbjudande färgklickar av julgodis på bordet. Smaksätt mandelmassa med apelsinskal och rulla till bollar som doppas i härlig, smält choklad av valfri sort och toppas med strössel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen och riv skalet fint. Blanda det med mandelmassan.
  2. Rulla bollar av mandelmassan och lägg på en tallrik.
  3. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikrovågsugn.
  4. Tryck i ett spett i varje boll. Doppa sedan hela bollen försiktigt i chokladen och låt den rinna av. Garnera med strössel eller hackade nötter. Låt stelna i kylen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på chokladen.
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj mörk choklad, kontrollera ingrediensförteckningen.
Gör mjölkproteinfri: Välj mörk choklad, kontrollera ingrediensförteckningen och välj ev en mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per lollipop med nötströssel och mörk choklad.

 

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 1 apelsin
  • 200 g mandelmassa
  • 200 g vit- eller mörk bak- choklad
  • 20 träspett
Till garnering
  • strössel eller nötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 567 kJ / 136 kCal