Löksoppa med osttoast | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Löksoppa med osttoast

En löksoppa är både god och billig att göra. Med enkla ingredienser som gul lök, öl, hönsbuljong, timjan, lagerblad och persilja når du nya smaksensationer. Servera löksoppan med gratinerad osttoast.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala löken. Halvera och skär i skivor. Fräs löken i olja. Krydda med salt, peppar och timjan. Smula över hönsbuljongtärningen och häll på öl och vatten. Lägg i lagerblad. Koka ca 10 minuter.
  2. Toast: Ta ut en stor rundel med t ex ett glas ur vita brödskivor. Strö på rikligt med riven ost. Ställ in på plåt och gratinera 225°C, 3-4 minuter.
  3. Fyll soppa i skålar. Lägg ner en brödrundel och strö hackad persilja över. Servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 flaska öl (à 33 cl)
  • 8 dl vatten
  • lagerblad
  • hackad persilja
Osttoast
  • 4 skivor vitt bröd
  • riven ost
Lägg till i inköpslistan