Löksoppa med kantarelltoast

Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Löksoppa med kantarelltoast

En klassiker med en modern känsla finner du i denna löksoppa med kantarelltoast. Låt löksoppan koka medan du smörsteker svampen och blandar med rucola. Servera sedan soppan med riven ost och rostat bröd toppat med den smakrika svampen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Löksoppa med kantarelltoast

Ingredienser

4 portioner

Löksoppa

ca 800 g gul lök
2 msk smör
1 tsk socker
1 liter vatten
2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
riven lagrad ost

Kantarelltoast

300 g grovhackade trattkantareller eller annan svamp
1 msk smör
4/5 tsk salt
1 krm peppar
1/2 påse rucola (grovhackad)
4 skivor rostat bröd

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Den gula lökens mängd ändras inte utifrån antal portioner.

    Elisabet

    Hej Elisabet! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det var en bugg på sidan men nu ska även lökmängden ändras om du ändrar antalet portioner. Hälsningar Elina

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Svamprisotto med Västerbottensost
    Betyg 2.9 av 5.60 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jämtpizza med svamp
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampmacka med grönkål och manchego
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingsandwich med höstens smaker
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad