Lökgalette

Betyg 3.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Lökgalette

Pizza möter paj i en rustik, salt galette där färsk lök spelar huvudrollen. På en pajbotten med grahamsmjöl bres ett tunt lager krämig ricotta som toppas med lök och timjan. Magiskt gott och perfekt att servera på buffé vid vårens och sommarens festligheter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Lökgalette

Ingredienser

2 pajer

Deg

300 g kallt smör
5 dl vetemjöl (5 dl vetemjöl motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl grahamsmjöl (1 1/2 dl grahamsmjöl motsvarar ca 90 g)
1 tsk salt
1/2 dl kallt vatten
800 g färsk lök
250 g ricottaost
1 dl hackad färsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg

Till garnering

crema di balsamico
timjan

Gör så här

00:30:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Bland det torraste vi ätit här hemma, nästan helt smaklöst. Kommer inte göras igen.

    Frida

  • Jag smörstekte kantareller. Peppar, salt och färsk timjan. Det blev så gott. Ingen lök. Hälsningar Tina

    Christina

  • Det här är rätten för den som älskar pajdeg och inte fyllning. Hade nog blandat färsk och karamelliserad lök.

    Veronica

Näringsvärde per portion

Energi9352 KJ / 2236 kCal
Fett151 g
Salt10 g
Kolhydrater168 g
Protein46 g

Testa liknande recept

  • Miniflugsvampar
    Betyg 2.8 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Minipizzor med chèvre och persikor
    Betyg 3.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad