Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lök- och tomatmarmelad med timjan

Den här rödlöksmarmeladen med tomat har fin balans mellan sötma och syra. Smaksatt med örtig timjan så blir lökmarmeladen ett gott tillbehör till både chark och lagrad ost. Prova gärna även till en grytstek. Gör den i god tid; marmeladen är godast när smakerna fått mogna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och krama ur kärnorna ur tomaterna. Skär dem i små tärningar. Skala och skiva löken. Finhacka timjanen.
  2. Fräs löken sakta i olivoljan. Tillsätt tomater, timjan och socker. Koka sakta ca 20 minuter.  Tillsätt vinägern och koka upp.
  3. Häll marmeladen i en burk. Låt den stå och mogna några dagar.
  4. Servera marmeladen med chark och ost.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsberäkningen är beräknad per matsked.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 4 tomater
  • 4 rödlökar
  • 1/2 kruka färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl syltsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 275 kJ / 66 kCal