Lök- och tomatmarmelad med timjan
Den här rödlöksmarmeladen med tomat har fin balans mellan sötma och syra. Smaksatt med örtig timjan så blir lökmarmeladen ett gott tillbehör till både chark och lagrad ost. Prova gärna även till en grytstek. Gör den i god tid; marmeladen är godast när smakerna fått mogna.
Ingredienser
2 dl
4 tomater
4 rödlökar
1/2 kruka färsk timjan
2 msk olivolja
1 dl syltsocker
2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsberäkningen är beräknad per matsked.
Energi275 KJ / 66 kCal
Fett2.2 g
Kolhydrater10.3 g
Protein0.7 g
Kommentarer
Ska inte tomatkärnorna användas i marmeladen?
Malin
2021-09-06Hej Malin! Nej kärnorna ska inte användas i detta recept. Vi har nu förtydligat i receptet. Hoppas du gillar marmeladen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-07Varför inte ange hur mycket tomater i gram. En tomat kan ju väga från 30-500 gram. Detsamma gäller lök.
Maria
2021-08-28Hej Maria! Tack för din kommentar. Vi har dessvärre inte vägt ingredienserna när detta recept lagades. Men vi har använt normalstora tomater som brukar väga ca 80 g och lök ca 120 g. Hoppas marmeladen blir lyckad. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-09-08