Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Lök- och senapsrelish

Denna delikata och vackra lök- och senapsrelish är ett spännande tillbehör. Puttra ihop lökblandningen en stund före du sätter i gurkmeja och senapspulver och låt sedan din goda relish svalna. Häll på gräslök innan du serverar till falukorv.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs finhackad chili och vitlök med löken i 25-30 minuter i olivoljan utan att den tar färg. Salt och peppra.
  2. Strö över socker och låt smälta in i löken. Häll på äppelcidervinäger, kycklingfond, vatten och gult senapsfrö.
  3. Låt stå och puttra på svag värme i 5 minuter.
  4. Rör ut gurkmeja och senapspulver i lite vatten. Blanda ner i lökblandningen. Låt svalna. Finhacka gräslöken och blanda i lökblandningen. Salt och peppra. Gott till falukorv.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g silverlök eller shalottenlök
  • 1/2 finhackad röd chili
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 msk socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 dl vatten
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk Colmans senapspulver
  • 1/2 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer