Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Lök- & fänkålssoppa

Förtjusande rotsakssoppa med höstiga smaker. Lök- och fänkålssoppan har smaker av timjan och lagerblad. Riv parmesanost och strö över vid servering tillsammans med brödkrutonger.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva de stora gula lökarna. Fräs löken gyllenbrun på svag värme i olivolja i en kastrull.
  2. Dela fänkålen och skär bort roten. Skiva den tunt och lägg i kastrullen. Häll på kycklingbuljongen.
  3. Krydda med torkad timjan och lagerblad. Koka under lock tills fänkålen är mjuk.
  4. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera tillsammans med färdigköpta brödkrutonger och riven parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora gula lökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 stor fänkål
  • 9 dl kycklingbuljong (konc fond/tärning + vatten)
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad
  • salt
  • vitpeppar
  • brödkrutonger
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 710 kJ / 170 kCal
Fett: 7 g
Läs mer om näringsvärden