Löjromsråraka

Här är ett toppenrecept på löjromsråraka som är löjligt gott. Lyxigt med ljuvliga smaker som du serverar med dillgräddfil, schalottenlök och löjrom. Kan ätas som fullständig måltid eller i mindre portion till förrätt. En riktig succérätt!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2011

Ingredienser
6 portioner
900 g potatis (fast sort, helst amandine men cecil, ratte och mandelpotatis går också bra)
2 citroner
100 g smör
2 ägg
100 g riven Västerbottensost
ev flingsalt
Tillbehör
200 g löjrom (gärna mer...)
6 schalottenlökar eller 3 bananschalottenlökar
1 dl finskuren dill
ev dillvippa till garnering
3 dl gräddfil
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stHar tillagat dessa ända sedan receptet kom. Dvs på nyårsafton sedan 2011.
Charlott
Hej Charlott! Åhh vad roligt att höra och vilken härlig tradition att servera dessa varje nyårsafton. Tack! Hälsningar Harriet
ICA-köket
Vi gjorde våra på muurikka (eller hur det nu stavas) första omgången höll ihop dåligt så jag tillsatte två ägg till och då blev det superbra!
Anna-lena
Nej, smeten skär sig på grund av smöret och osten bränner fast.
Ann
Hej Ann! Kanske att potatisen är för kall i förhållande till smöret? Alla ingredienser bör vara rumsvarma när smeten görs. TIPS! Det går att steka i en stekpanna istället för våffeljärn. Våffeljärns värme kan ju vara väldigt olika. Hälsningar Michelle
ICA-köket