Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Löjroms-solöga

Löjroms-solöga är fantastiskt god som förrätt eller ett lyxigt inslag på buffébordet till påsk. Lägg upp ingredienserna i en krans på assietten med löjrom och äggula i mitten - som ett solöga! Servera med rostat bröd och njut.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg en krans av löjrom på 4 assietter (för 4 port). Knäck äggen och häll en äggula i varje krans.
  2. Skala och hacka rödlöken och strö en rand lök utanför rommen. Lägg därefter en rand av hackad persilja och till sist en rand strimlad sallad ytterst. Strö över kapris. Servera med rostat bröd eller fincrisp.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 msk löjrom eller sikrom
  • 4 äggulor
  • 2 rödlökar
  • 1/2 knippa persilja
  • 1/2 salladshuvud
  • 2 msk kapris
  • rostat bröd eller finn crisp till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?