Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Käringöbakelse

Utsökta och lyxiga Käringöbakelser med en fräsch smak av räkor, dill, majonnäs och som garnering löjrom, persilja och citron. Enkla och lättillverkade bakelser som passar utmärkt till förrätt vid alla festliga tillfällen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka räkorna, men spar några till garnering.
  2. Finhacka rödlöken och blanda den med dill och räkor.
  3. Rör i majonnäs och salta och peppra efter smak.
  4. Bre röran på 12 brödskivor. Lägg skivorna på varandra, 3 och 3, till 4 bakelser (för 4 port). Lägg på de 4 locken.
  5. Täck bakelserna med ett tunt lager majonnäs. Rulla bakelserna i persilja.
  6. Toppa med löjrom och garnera med några räkor och citron.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 1 dl majonnäs
  • 16 skivor vitt bröd (i rundlar)
Garnering
  • lite majonnäs
  • 1 dl finhackad persilja
  • 100 g löjrom (eller sikrom)
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer