Käringöbakelse

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
11
Käringöbakelse

Utsökta och lyxiga Käringöbakelser med en fräsch smak av räkor, dill, majonnäs och som garnering löjrom, persilja och citron. Enkla och lättillverkade bakelser som passar utmärkt till förrätt vid alla festliga tillfällen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Käringöbakelse

Ingredienser

4 portioner
200 g skalade räkor
1 rödlök
1/2 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
16 skivor vitt bröd (i rundlar)

Garnering

lite majonnäs
1 dl finhackad persilja
100 g löjrom (eller sikrom)
1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Lite krångligare än vanlig skagenröra toast, men mer smakrik och den gick hem hos oss. Det svåraste momentet var att täcka den med persilja. Många av gästerna tog bort persiljan, det blev för mycket.

Rebecca

2023-03-08

Lyxigt goda och enkla att göra.

Mona

2021-10-06

Enkelt, snabbt och jättegott!

Lars

2013-12-30

Testa liknande recept

Skagensnittar toppade med löjrom
Betyg 3 av 5.
166 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk skagenröra
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Toast skagen
Betyg 4.6 av 5.
63 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ägg- och räkröra med gravlax
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga