Gubbröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gubbröra

En sillrätts-klassiker man aldrig tröttnar på är gubbröran. Ett måste året om men framförallt i juletid. Laga och njut denna läckra gubbröra på en bit knäcke eller kavring.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hårdkoka äggen. Skölj dem i kallt vatten så att de svalnar. Skala och finhacka ägg och ansjovis.
  2. Blanda ägg, ansjovis, majonnäs, 1 msk löjrom (för 4 port) och gräslök i en bunke.
  3. Dela bröden på mitten. Fördela röran på brödskivorna. Garnera med dillkvistar och resten av löjrommen. Lägg upp på tallrikarna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäs och bröd.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 2 ansjovisfiléer
  • 4 msk majonnäs
  • 1/2 burk löjrom (1/2 burk motsvarar 40 g)
  • 1 msk finskuren gräslök
  • 2 skivor danskt rågbröd
  • dillkvistar till garnering
Lägg till i inköpslistan