Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen tomat- och salsicciasallad till grillad kycklingfilé

Somrig sallad med körsbärstomater, färsk basilika, vitlök och grillad italiensk salsiccia– en grovmalen korv med hög kötthalt. Perfekt tillbehör på buffén eller till grillad kyckling som hel middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär korvarna i tunna skivor. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  2. Stek korven i olivoljan så att den får fin färg. Tillsätt lök och pressad vitlök och låt det steka med några minuter. Lägg i tomaterna och låt steka med så att de ”mosar” till sig. Låt kronärtskockorna rinna av. Vänd ner kronärtskockorna och basilikan. Smaksätt med salt, peppar och ev. med lite socker.
  3. Servera salladen med grillad kycklingfilé.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 salsicciakorvar
  • 1 rödlök
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 förp marinerade kronärtskockor (à 290 g)
  • 2 msk skuren, färsk basilika
  • flingsalt
  • peppar
  • ev socker
  • kycklingfilé till servering

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1465 kJ / 351 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer