Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/ limeyoghurt

Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/limeyoghurt

En fräsch sallad för alla sinnen som med fördel serveras ljummen antingen som den är eller som tillbehör till t ex kyckling. Den ljuvligt doftande yoghurtsåsen med lime och basilika blir som pricken över i:et till de tomatrostade brysselkålen och morötterna. Bon appetit!

Ljummen sallad med tomatrostad brysselkål och basilika/limeyoghurt

Ingredienser

4 portioner
500 g brysselkål
ca 900 g amandinepotatis
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
200 g snackmorötter
2 msk tomatpesto
1 kruka basilika
2 dl turkisk yoghurt
1/2 lime (1/2 lime motsvarar 2 tsk limesaft)
1 cosmopolitansallad

Till servering

strimlad stekt kycklingfilé

Gör så här

00:20:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1616 KJ / 388 kCal
Fett13 g
Salt2.2 g
Kolhydrater50 g
Protein10 g

Testa liknande recept

  • Rostade morötter med fröströssel
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Brysselkålsribollita
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Brysselkål i ugn
    Betyg 5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Stekt lax med pepparrotskräm
    Betyg 3.7 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad