Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen sallad med lax och fetaost

En fräsch och lätt, men ändå mättande, sallad av lax och fetaost. Servera salladen tillsammans med en dressing av olivolja, fransk senap och vitlök - supergott tillsammans med laxen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i tärningar. Stek den i oljan några minuter på varje sida.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Tärna fetaosten. Skölj spenaten och tomaterna.
  4. Skaka ihop dressingen.
  5. Vänd ner ost, spenat, tomater, oliver och pasta med laxen. Ringla över dressingen.
  6. Servera med bröd.

För alla

Gör glutenfri: byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Gör mjölkfri: byt ut osten mot sojabaserad ost.
Gör äggfri: Byt ut pastan mot äggfri pasta.

Tips

Servera med matlagningsyoghurt och grillade citronhalvor.

Gröna tipset: Byt ut laxen mot kikärter eller svarta bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé (skinnfri)
  • 1 msk olja
  • 1 paket färsk pasta
  • 200 g fetaost (lätt)
  • 1 påse färsk spenat (à 150 g)
  • 250 g körsbärstomater
  • 20 svarta oliver
  • ev bröd till servering
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 krm salt
  • 1 krm malen peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3742 kJ / 894 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB