Ljummen sallad i smördressing med rökt makrill, ägg och färskpotatis
Snabblagat och härligt recept till midsommar på ljummen sallad i smördressing med rökt makrill, ägg och färskpotatis. Du blandar enkelt ihop en smakrik dressing och har över salladen av bland annat potatis, morot, rädisor, äpple, dill och gräslök.
Ingredienser
4 portioner
Dressing
75 g smör
1/2 dl chilisås
1/2 dl vatten gärna kokspad från potatisen
1/4 - 1/2 msk vitvinsvinäger
salt
peppar
Sallad
600 g kokt färskpotatis
1 knippe späda, kokta morötter
1/2 knippe halverade rädisor
100 g kokta haricot vert
1 rödlök i tunna klyftor
1 litet äpple i klyftor
4 rökta makrillfiléer utan skinn
4 hårdkokta ägg i klyftor
1/2 knippe hackad dill
1 knippe hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer