Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Ljummen sallad i smördressing med rökt makrill, ägg och färskpotatis

Snabblagat och härligt recept till midsommar på ljummen sallad i smördressing med rökt makrill, ägg och färskpotatis. Du blandar enkelt ihop en smakrik dressing och har över salladen av bland annat potatis, morot, rädisor, äpple, dill och gräslök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret till dressingen i en stekpanna eller gryta. Rör i chilisås och vatten. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  2. Vänd salladsgrönsakerna och äppelklyftorna i dressingen och låt dem bli ljumma.
  3. Lägg grönsakerna på tallrikar och toppa med makrillfiléer och äggklyftor. Garnera med hackad dill och gräslök.

Tips

Till denna rätt passar de flesta grönsaker. Vad finns i ditt kylskåp?

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 75 g smör
  • 1/2 dl chilisås
  • 1/2 dl vatten gärna kokspad från potatisen
  • 1/4 - 1/2 msk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
Sallad
  • 600 g kokt färskpotatis
  • 1 knippe späda, kokta morötter
  • 1/2 knippe halverade rädisor
  • 100 g kokta haricot vert
  • 1 rödlök i tunna klyftor
  • 1 litet äpple i klyftor
  • 4 rökta makrillfiléer utan skinn
  • 4 hårdkokta ägg i klyftor
  • 1/2 knippe hackad dill
  • 1 knippe hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer