Makrillsallad

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
1
Makrillsallad

Matig och tilltalande sallad med makrill och andra goda ingredienser. Potatis, makrill, lök, haricots verts, oliver, tomater och ägg ger salladen sin speciella smak. Servera gärna med en klick gräddfil!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Makrillsallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg  färskpotatis
400 g  rökt makrill
2   schalottenlökar
1   burk haricots verts (bönor) (à 400 g)
1 1/2 dl  oliver t ex kalamata
1   ask körsbärstomater (à 250 g)
3 msk  olivolja
3   hårdkokta ägg
1   påse sallad gärna med frisée (à 150 g)
flingsalt
nymalen svartpeppar
ev gräddfil till servering

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och matig sallad, dock tog löken över för mycket, så det räcker med en schalottenlök!

Erika

2019-10-14

Näringsvärde per portion

Energi3407 KJ / 813 kCal
Fett50 g
Salt5.82 g
Kolhydrater54 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Knäckebröd med makrill och avokado
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sojamarinerade primörer
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad kassler med sommarsallad på färskpotatis
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax i ugn med crème fraiche och haricots verts
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt fisk med svamptartar
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunnbrödsklämma med rökt makrill och ishavssallad
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga