Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN |

Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka

Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka är en inspirerande, snabblagad rätt som kan serveras kall eller ljummen. Den rökta skinkan serveras med en potatissallad med mozzarella, ruccola och en dressing olivolja, vinäger, vatten och timjan, som för tankarna till Medelhavet.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 35, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta, dela och koka potatisen i saltat vatten.
  2. Tärna gurka, tomater och mozzarella. Hacka timjan.
  3. Blanda i en stor skål olivolja, vinäger, vatten och timjan till en dressing.
  4. Vänd ner potatis, alla grönsakerna, rucolan och mozzarellan i dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen till skinkan.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 2 förp mozzarella med basilika (à 125 g)
  • 1/2 kruka timjan
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
  • salt och peppar
  • 240 g skivad rökt skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2144 kJ / 512 kCal