Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka
![Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80176/cf_259/ljummen_potatissallad_med_mozzarella_och_rokt_skinka.jpg)
Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka är en inspirerande, snabblagad rätt som kan serveras kall eller ljummen. Den rökta skinkan serveras med en potatissallad med mozzarella, ruccola och en dressing olivolja, vinäger, vatten och timjan, som för tankarna till Medelhavet.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2013
![Ljummen potatissallad med mozzarella och rökt skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_80176/cf_259/ljummen_potatissallad_med_mozzarella_och_rokt_skinka.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 gurka
2 tomater
2 förp mozzarella med basilika (à 125 g)
1/2 kruka timjan
2 msk olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 påse rucola (à 65 g)
salt och peppar
240 g skivad rökt skinka
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri mozzarella.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2144 KJ / 512 kCal
Fett23.1 g
Kolhydrater43.1 g
Protein29.6 g
Kommentarer