Ljummen pastasallad med varmrökt lax
Ett snabblagat och utsökt recept på ljummen pastasallad med varmrökt lax. Du gör det av bland annat pasta, sockerärter, citron, honung, fisk och salladslökar. Enkelt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2009
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli)
150 g sockerärtor
1/2 msk finrivet citronskal
1 msk dijonsenap
1 msk flytande honung
3 msk olivolja
2 msk färskpressad citronjuice
400 g varmrökt lax
3 strimlade salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Enkelt att göra! Tillsatte sparris i rätten och mina gäster blev mätta och glada!
Sofia
2022-03-14Lite lågt räknat med 300g lax på fyra personer. Skulle säga att det behöver dubblas
Simon
2020-07-20Hej Simon! Ursäkta sent svar. Tack för din kommentar. Våra kockar har nu sett över receptet och vi har ökat mängden lax till 400 g. Vi har även ändrat mängden pasta från 300 g till 4 portioner. Hoppas att du gillar pastasalladen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-08-11Citron och Dijonsenap är ingen bra kombination. Antingen Dijonsenap, vinäger och olivolja eller citron och olivolja. Saft och skal av 1/2 citron blir lagom till det här receptet. Honung och apelsinsaft tillför ingenting, så det hoppar vi över.
Bo arne
2017-06-05