Ljummen pastasallad med varmrökt lax | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen pastasallad med varmrökt lax

Ett snabblagat och utsökt recept på ljummen pastasallad med varmrökt lax. Du gör det av bland annat pasta, sockerärter, citron, honung, fisk och salladslökar. Enkelt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla sockerärter. Blanda dijonsenap, citronskal och flytande honung. Tillsätt olivolja i en fin stråle under vispning. Blanda i citronjuice. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda dressingen och sockerärter med pastan. Toppa med varmrökt lax delad i bitar och strimlade salladslökar. Mal över lite svartpeppar.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd pasta fri från ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (t ex fusilli)
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 msk finrivet citronskal
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 300 g varmrökt lax
  • 3 strimlade salladslökar
Lägg till i inköpslistan