Ljummen mandel- ostkaka med citron

7
2
Ljummen mandel- ostkaka med citron

Ljummen mandel-ostkaka med citron är en underbar dessert som du tillagar på under 60 minuter. Den goda kakan av sötmandel, grädde och färskost serveras med hallon eller andra syrliga bär.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Ljummen mandel- ostkaka med citron

Ingredienser

6 portioner
200 - 250 g sötmandel
4 ägg
350 g färskost naturell
3/4 dl socker
skal och juice av 2 citroner
1 1/2 dl vispgrädde
2 paket frysta tinade hallon (à 200 g)
1 dl socker

För alla

Glutenfri men innehåller ägg och mjölk.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ingrid

2007-04-12

Vad menas med mixa mandeln? Betyder det mala eller hacka?

Anna

2007-04-06

Jättegod var denna!!! Serverade med en liten klick vispad grädde till!

Näringsvärde per portion

Energi 1600 KJ / 380 kCal
Fett 46 g
Läs mer om näringsvärden