Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ljummen mandel- ostkaka med citron

Ljummen mandel-ostkaka med citron är en underbar dessert som du tillagar på under 60 minuter. Den goda kakan av sötmandel, grädde och färskost serveras med hallon eller andra syrliga bär.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa sötmandeln. Blanda med övriga ingredienser och häll i en smord ugnssäker form, ca 21 cm i diameter (för 6 port).
  3. Grädda i nedre delen av ugnen så att kakan blir fast och gyllenbrun, ca 35 minuter.
  4. Servera med hallon utrörda med socker, eller mos av andra syrliga bär.

För alla

Glutenfri men innehåller ägg och mjölk.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 250 g sötmandel
  • 4 ägg
  • 350 g färskost naturell
  • 3/4 dl socker
  • skal och juice av 2 citroner
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 paket frysta tinade hallon (à 200 g)
  • 1 dl socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 46 g
Läs mer om näringsvärden