Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ljummen laxsallad med rödlöksvinägrett

En utmärkt försommarmiddag är denna sallad av lax, potatis, avokado, sockerärter och en vinägrett med rödlök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina laxen.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Skär laxen i kuber och stek dem i oljan i en stekpanna några minuter. Vänd dem så alla sidor får en stekyta. Krydda med salt och peppar.
  4. Rödlöksvinägrett: Skala och finhacka löken. Blanda den med vinäger och koka upp. Rör ner rapsoljan och vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka upp saltat vatten och koka sockerärterna ca 1 minut. Häll av i durkslag och spola dem kallt.
  6. Skär romansalladen grovt. Skölj den och låt den rinna av ordentligt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon ur skalet. Skiva den.
  7. Lägg upp salladen, laxkuberna, avokado, sockerärter och potatis. Skeda över rödlöksvinägretten och garnera med dill.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g laxfilé
  • 900 g färskpotatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 150 g sockerärtor
  • 1 romansallad
  • 1 avokado
  • 1/2 kruka dill
Rödlöksvinägrett
  • 1 rödlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk vatten
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2278 kJ / 542 kCal