Linsbullar

Linsbullar passar lika bra på julbordet som till vardagslunchen. Bullarna steks frasiga i smör och har fina smaker av vitlök och lök. Dina krispiga linsbullar smakar fantastiskt med en het dippsås på sidan om.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per linsbulle.
Energi110 KJ / 26 kCal
Fett1 g
Salt0.08 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
7 stRiktigt goda med en god sälta tack vare buljongen. Smeten vinner på att få vila i kylen. Underbart goda att äta även kalla. Kan även rullas i ströbröd innan stekningen.
Annica
Detta är supergott! Jag brukar inte göra linsbullar utan använder det som mos. Jätte gott!
Malin
Detta är ett av mina favoritrecept. Förvisso är det lite pilliga att tillaga, man får verkligen passa sig så att man inte tillsätter för mycket vatten och att konsistensen är lagom torr. Det är absolut att föredra att smeten ligger i kylen ett dygn innan tillagning. Jag brukar göra platta bullar av dem, vilket gör stekningen enklare. Om man inte har kikärstmjöl så funkar det bra med boveteflingor också. Det hittar man med större säkerhet på ICA. Servera gärna med tzatziki.
Åsa
det finns i specialafärer som säljer utlänsk mat
Veronica
Frida: Jag är väldigt säker på att de ska ätas varma...
Sofia
Det mest misslyckade recept jag provat. När de skulle paneras blev de oformbara, gula klumpar som dessutom inte smakade speciellt bra. Antar att de ska ätas kalla, eller? Det står inget i receptet! De hamnade iaf tillslut i soporna, trist!
Frida
Vart finns kikärtsmjöl? Försökt både på Ica, coop och hälsokost men inget mjöl.
Reino