Linsbullar

Betyg 2.4 av 5.44 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Linsbullar

Linsbullar passar lika bra på julbordet som till vardagslunchen. Bullarna steks frasiga i smör och har fina smaker av vitlök och lök. Dina krispiga linsbullar smakar fantastiskt med en het dippsås på sidan om.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Linsbullar

Ingredienser

50 st
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 potatisar
2 dl röda linser
ca 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
kikärtsmjöl (hälsokosthyllan) eller annat grövre mjöl
smör till stekning

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Riktigt goda med en god sälta tack vare buljongen. Smeten vinner på att få vila i kylen. Underbart goda att äta även kalla. Kan även rullas i ströbröd innan stekningen.

    Annica

  • Detta är supergott! Jag brukar inte göra linsbullar utan använder det som mos. Jätte gott!

    Malin

  • Detta är ett av mina favoritrecept. Förvisso är det lite pilliga att tillaga, man får verkligen passa sig så att man inte tillsätter för mycket vatten och att konsistensen är lagom torr. Det är absolut att föredra att smeten ligger i kylen ett dygn innan tillagning. Jag brukar göra platta bullar av dem, vilket gör stekningen enklare. Om man inte har kikärstmjöl så funkar det bra med boveteflingor också. Det hittar man med större säkerhet på ICA. Servera gärna med tzatziki.

    Åsa

  • det finns i specialafärer som säljer utlänsk mat

    Veronica

  • Frida: Jag är väldigt säker på att de ska ätas varma...

    Sofia

  • Det mest misslyckade recept jag provat. När de skulle paneras blev de oformbara, gula klumpar som dessutom inte smakade speciellt bra. Antar att de ska ätas kalla, eller? Det står inget i receptet! De hamnade iaf tillslut i soporna, trist!

    Frida

  • Vart finns kikärtsmjöl? Försökt både på Ica, coop och hälsokost men inget mjöl.

    Reino

Näringsvärde per st

Näringsvärdet är beräknat per linsbulle.
Energi110 KJ / 26 kCal
Fett1 g
Salt0.08 g
Kolhydrater3 g
Protein1 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Linsotto med pecorino och tomat
    Betyg 4 av 5.71 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linser med grapefrukt
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linssoppa på röda linser
    Betyg 4.4 av 5.93 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsragu med soltorkad tomat och selleri
    Betyg 2.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linssoppa med pizzabulle
    Betyg 4.3 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad