Linnéas prickiga soppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linnéas prickiga soppa

Krämig och snabblagad soppa som kan serveras varm eller ljummen. Mixa potatis och purjolök till en len puré innan du blandar i crème fraiche och gräslök. Soppan blir mild med en fräsch smak av gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och ansa potatis och purjo. Skär i mindre bitar.
  2. Koka detta i buljongen tills grönsakerna är mjuka. Kör i mixer eller med mixerstav till en slät puré.
  3. Rör ner crème fraiche och gräslök. Hetta ev upp.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 l grönsaksbuljong
  • 2 tsk örtsalt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk finklippt gräslök
Lägg till i inköpslistan