Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonsallad

Här är en saftig lingonsallad med kryddig smak av nejlika. Lingonsalladen kräver lite förberedelse och ett dygn i kylskåp innan den är klar men den har lång hållbarhet. Passar som tillbehör till kött och är en höjdare julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och skölj bären. Varva dem med kryddnejlikorna i en väl rengjord glasburk som sköljts med Atamonlösning.
  2. Lag: Koka upp lagen, rör så att sockret smälter. Slå lagen het över bären. Förslut och låt bären dra ett dygn.
  3. Slå av lagen i en kastrull och upprepa kokningen. Låt lagen svalna innan den åter slås över bären. Förslut burken väl och förvara i kylen.
  4. Servera gärna till Jägargryta med svamp.

Tips

Lingon passar bra som tillbehör till vilträtter.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • ca 500 g lingon som inte är alltför saftrika
  • ca 20 kryddnejlikor
  • Atamon
Lag
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan