Lingonhjärta | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lingonhjärta

En ofattbart smaskig lingonkaka! Grädda kaksmeten cirka en kvart - allt som behövs för en mjuk och fantastiskt god efterrätt. Pudra lingonhjärtat med florsocker och garnera med lingon.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smöra och brödströ en liten, slät kakform, ca 1 liter (för 4 port).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ner varvat med det smälta avsvalnade fettet.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills den känns klar. Står den för länge blir den lätt torr. Vänd upp kakan på sockrat fat. Låt den svalna lite.
  5. Lägg på bären och sikta florsocker över genom en sil.

Tips

Ät med gott samvete - den är godast samma dag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stort ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl smält smör eller margarin
  • 3 dl lingon eller andra bär
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan