Lingonfudge

Betyg 2.7 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 18 kommentarer
Lingonfudge

Makalös lingonfudge som kommer att smälta i din mun. Fudgen innehåller ljuvliga smaker från grädde, blockchoklad och sirap och i kombination med de sura lingonen blir sötsakerna en succé!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Lingonfudge

Ingredienser

1 sats
3 dl socker
1 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl grädde
1 msk sirap
50 g vit blockchoklad
50 g smör
3/4 dl frysta lingon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

18 st
  • Hur mycket är: 4/5 dl ?

    Anna kristina

  • 12x12 är ju en pytteliten form?

    Caroline

    Hej Caroline! Ja det är en liten form men det är en ganska liten sats fudge kanske detta recept kan vara ett alternativ om du vill göra en större sats https://www.ica.se/recept/fudge-729953/ Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Jättegod och bra konsistens! Jag använde torkade tranbär, och det blev jättegott.

    Ulrika

  • bra recept, håll koll under tiden den kokar, kändes som det var väldigt lätt att råka bränna den, smaksatte min med passionsfrukts pulver istället, rekommenderar starkt! tänker nog även testa med rivet apelsinskal och mjölkchoklad

    Astrid

  • Det här receptet använder jag varje jul som grund! Jag har slutat mäta temp, det syns/känns när den är klar för mig :-) Smak varierar jag, lingon blir det bara nån gång ibland. Tex finrivet clementinskal och kardemumma, eller lakrits, eller saffran... Bra tips är att verligen förbereda de sista momenten, det ska gå fort! Man måste röra in i det sista, och blanda ihop och bre ut i formen snabbt.

    Mary

  • Supergott!! Men jag antar att det ska vara vit sirap och inte ljus ”vanlig”? :) Min blev inte vit nämligen...

    Madelene

    Hej Madelene! Receptet är gjord på vanlig sirap (vit sirap fanns inte när detta recept gjordes). Men i dagens läge skulle vi nog rekommendera vit. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • hur vet an att det är 125 grader om man ej har en sådan termometer

    Monika

    Hej Monika! Det vet man nog inte, så bäst är att använda en termometer. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Hej Lars! Vi menar 0,8 dl men eftersom vår sida använder sig av bråkform så kan det bli lite konstigt ibland. Men nästan en dl är det vi tänkt oss. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Vad menas egentligen med mängden lingon?

    Lars

  • Mycket god fudge. Har en bra termometer för godistillverkning, så jag hade bra koll. Tog länge kring 100 grader, men sen satte det fart igen och jag planerade att ta av vid 115 grader. Då hann den precis brännas i botten, men jag hann rädda den. Så var uppmärksam. Det räcker med 115 grader för att få till fastheten. Tog kanske 0,5 dl lingon, det räckte.

    Katarina

Testa liknande recept

  • Tryffelägg med limesmak
    Betyg 2.7 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Trefärgad chokladmousse på mandelbotten
    Betyg 3.4 av 5.111 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Vita fikonbollar
    Betyg 4 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad