Lingonfudge

Makalös lingonfudge som kommer att smälta i din mun. Fudgen innehåller ljuvliga smaker från grädde, blockchoklad och sirap och i kombination med de sura lingonen blir sötsakerna en succé!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
18 stHur mycket är: 4/5 dl ?
Anna kristina
12x12 är ju en pytteliten form?
Caroline
Hej Caroline! Ja det är en liten form men det är en ganska liten sats fudge kanske detta recept kan vara ett alternativ om du vill göra en större sats https://www.ica.se/recept/fudge-729953/ Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Jättegod och bra konsistens! Jag använde torkade tranbär, och det blev jättegott.
Ulrika
bra recept, håll koll under tiden den kokar, kändes som det var väldigt lätt att råka bränna den, smaksatte min med passionsfrukts pulver istället, rekommenderar starkt! tänker nog även testa med rivet apelsinskal och mjölkchoklad
Astrid
Det här receptet använder jag varje jul som grund! Jag har slutat mäta temp, det syns/känns när den är klar för mig :-) Smak varierar jag, lingon blir det bara nån gång ibland. Tex finrivet clementinskal och kardemumma, eller lakrits, eller saffran... Bra tips är att verligen förbereda de sista momenten, det ska gå fort! Man måste röra in i det sista, och blanda ihop och bre ut i formen snabbt.
Mary
Supergott!! Men jag antar att det ska vara vit sirap och inte ljus ”vanlig”? :) Min blev inte vit nämligen...
Madelene
Hej Madelene! Receptet är gjord på vanlig sirap (vit sirap fanns inte när detta recept gjordes). Men i dagens läge skulle vi nog rekommendera vit. Hälsningar Michelle
ICA-köket
hur vet an att det är 125 grader om man ej har en sådan termometer
Monika
Hej Monika! Det vet man nog inte, så bäst är att använda en termometer. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Hej Lars! Vi menar 0,8 dl men eftersom vår sida använder sig av bråkform så kan det bli lite konstigt ibland. Men nästan en dl är det vi tänkt oss. Lycka till! Hälsningar Michelle
Ica-köket
Vad menas egentligen med mängden lingon?
Lars
Mycket god fudge. Har en bra termometer för godistillverkning, så jag hade bra koll. Tog länge kring 100 grader, men sen satte det fart igen och jag planerade att ta av vid 115 grader. Då hann den precis brännas i botten, men jag hann rädda den. Så var uppmärksam. Det räcker med 115 grader för att få till fastheten. Tog kanske 0,5 dl lingon, det räckte.
Katarina