Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Art´s Key Lime Pie

Art´s Key Lime Pie är en hänförande och sötsyrlig paj med unika och exemplariska smaker som dessutom är väldigt vacker. Ett måste på kalaset eller bjudningen!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Pajskal: Rosta mandlarna i en torr panna några minuter. Smält smöret.
  3. Mixa mandlarna i en matberedare med ströbröd, farin, kanel och vaniljsocker. Häll i det smälta smöret och fortsätt mixa till en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter (för 8 port). Grädda pajskalet i 10 minuter. Låt kallna.
  4. Limekräm: Blanda kondenserad mjölk, äggulor, limejuice och -skal i en rostfri bunke. Placera bunken i en kastrull med sjudande vatten och vispa ca 8 minuter eller tills krämen tjocknar. Var försiktig så att äggulorna inte koagulerar, smeten ska bara precis börja tjockna.
  5. Häll krämen i pajskalet. Låt kallna i kylskåp. Dekorera med limeskivor vid serveringen.

För alla

Innehåller mjölk och ägg.
Gör glutenfri: byt fullkornsknäcket mot grovt glutenfritt specialknäcke.

Ingredienser

Portioner: 8
Pajskal
  • 1 1/2 dl mandlar
  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl ströbröd av fullkornsknäcke (1 1/2 dl ströbröd motsvarar 4-6 skivor knäcke)
  • 2 1/2 dl Brun Farin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
Limekräm
  • 1 burk kondenserad mjölk (à ca 400 g)
  • 6 äggulor
  • 1 1/2 dl färskpressad limejuice (1,5 dl juice motsvarar ca 6 lime beroende på hur saftiga de är)
  • 2 msk finrivet skal av lime
Dekoration
  • limeskivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2036 kJ / 487 kCal
Läs mer om näringsvärden