Limemarinerad rödspätta med het purjolök

Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Limemarinerad rödspätta med het purjolök

Festligt och smakrikt recept på limemarinerad rödspätta med het purjolök. Marinera fisken i limesaft och olja. Fräs purjolök och tillsätt ris, paprika, pressad vitlök, sweet chili och sambal oelek och servera det till spättan.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
1 lime
1/2 dl olja
500 g rödspättafiléer
1 purjolök
1/2 röd paprika
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 msk olja
2 dl kokt ris
1 vitlöksklyfta
2 msk sweet chili
1/2 tsk sambal oelek

Gör så här

00:30:00
00:03:00
00:01:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

6 st
  • Det här var nog bland det värsta vi ätit. Fisken blev helt smaklös. Riset med grönsaker var väl ätbart men inte mer. Receptet skall vara till fyra portioner och dom blev så små att det knappt räckte till två personer.

    Tomas

  • Jag hade lite mer av det mesta, ex 2 lime, och det blev jättegott! Riset gillade jag skarpt fast barnen var inte helt glada över att jag hade blandat ihop allt så nästa gång ska jag göra en halv sats ris oblandad och med de olika ingredienserna i små skålar så de får blanda själva!

    Katrina

  • Istället för att blanda grönsaker och kryddor med riset, så blandade jag ut det med matlagningsgrädde och hällde över fisken och lät småkoka några minuter innan servering. Mycket gott!

    Anna

Testa liknande recept

  • Chilibearnaisesås
    Betyg 2.1 av 5.43 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kassler med mild chilibulgur
    Betyg 3.6 av 5.22 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad