Limemarinerad rödspätta med het purjolök
Festligt och smakrikt recept på limemarinerad rödspätta med het purjolök. Marinera fisken i limesaft och olja. Fräs purjolök och tillsätt ris, paprika, pressad vitlök, sweet chili och sambal oelek och servera det till spättan.
Ingredienser
4 portioner
1 lime
1/2 dl olja
500 g rödspättafiléer
1 purjolök
1/2 röd paprika
2 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
1 msk olja
2 dl kokt ris
1 vitlöksklyfta
2 msk sweet chili
1/2 tsk sambal oelek
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det här var nog bland det värsta vi ätit. Fisken blev helt smaklös. Riset med grönsaker var väl ätbart men inte mer. Receptet skall vara till fyra portioner och dom blev så små att det knappt räckte till två personer.
Tomas
2010-09-11Jag hade lite mer av det mesta, ex 2 lime, och det blev jättegott! Riset gillade jag skarpt fast barnen var inte helt glada över att jag hade blandat ihop allt så nästa gång ska jag göra en halv sats ris oblandad och med de olika ingredienserna i små skålar så de får blanda själva!
Katrina
2010-08-31Istället för att blanda grönsaker och kryddor med riset, så blandade jag ut det med matlagningsgrädde och hällde över fisken och lät småkoka några minuter innan servering. Mycket gott!
Anna
2006-01-08