Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Limemarinerad rödspätta med het purjolök

Festligt och smakrikt recept på limemarinerad rödspätta med het purjolök. Marinera fisken i limesaft och olja. Fräs purjolök och tillsätt ris, paprika, pressad vitlök, sweet chili och sambal oelek och servera det till spättan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv skalet och pressa saften ur limefrukten. Blanda med oljan. Marinera spättan i oljan ca 30 minuter.
  2. Skölj och finstrimla purjolöken och paprikan.
  3. Rulla spättan till små rullader och pudra dem med lite mjöl blandat med salt. Stek dem i smöret på låg värme 3-4 minuter på var sida. Ta upp dem och håll dem varma.
  4. Fräs purjolöken på hög värme i 1 minut. Tillsätt ris, paprika, pressad vitlök, sweet chili och sambal oelek. Rör om och låt allt bli varmt utan att det tappar spänst. Servera genast med fisken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lime
  • 1/2 dl olja
  • 500 g rödspättafiléer
  • 1 purjolök
  • 1/2 röd paprika
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • 2 dl kokt ris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chili
  • 1/2 tsk sambal oelek
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer