Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Limemarinerad purjo med cashewnötssås

Bjud familjen på limemarinerad purjo med cashewnötssås - läckert både för öga och gom. Medan din snabbt uppkokade purjolök får ligga i limemarinad gör du en mumsig, krämig nötsås som får fin hetta av garam masala. Servera ihop med ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta och skölj purjon. Skär tvärs över i bitar. Ge dem ett uppkok och låt dem sedan rinna av. Pressa limesaft över, låt dem ligga och dra i detta en stund.
  2. Lägg nötter och frön i blöt i 30 minuter, och mixa det sedan till en slät kräm i mixer/matberedare.
  3. Skala och hacka löken. Stek den mjuk. Mixa tillsammans med vitlök, ingefära och nötblandningen. Tillsätt även chilipulver.
  4. Bryn nötröran i stekpannan ett par minuter. Den är först ganska blaskig, men såsen tjocknar efter ett par minuter. Rör ner yoghurt och garam masala i såsen och ge det hela ett uppkok. Såsen tjocknar när den kallnar, och är precis lika god kall som varm.
  5. Garnera med aprikoser och finstrimlat limeskal. Servera med nykokt basmatiris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolök
  • 1 lime
  • 15 cashewnötter
  • 1 msk solrosfrön
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 8 vitlöksklyftor
  • 1 cm färsk ingefära
  • 1 msk milt chilipulver eller paprikapulver
  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk garam masala
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?