Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Limekryddade frikadeller

Limekryddade frikadeller är en läcker och smakrik rätt där du gör köttfärsfrikadeller och tillagar i en buljong av bland annat lime, koriander och honung. Gott att servera till champinjoner, couscous och en sallad. En fräsch och smarrig vardagsrätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbröd och vatten och låt stå ca 5 min. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften.
  2. Blanda ströbrödsblandningen med limeskal, köttfärs, salt, peppar och koriander. Koka upp limesaften, buljong, soja och honung i en traktörpanna. Forma färsen till små runda frikadeller som läggs i buljongen. Låt sjuda under lock ca 5 min.
  3. Skölj och skiva champinjoner. Lägg champinjonerna i traktörpannan och sjud ytterligare 8-10 min.
  4. Servera frikadellerna med champinjoner och buljong till couscous eller pasta och en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 lime
  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 msk hackad koriander
  • 4 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 msk soja
  • 1 msk honung
  • 150 g champinjoner
Till servering
  • couscous eller pasta
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer