Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

2
0
Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Att servera en förrätt i ett vackert salladsblad är både fint att se på och enkelt att äta. Denna sesammarinerade laxrätt är inspirerad av det asiatiska köket och kombinationen melon och gurka ger salsan en frisk och krispig sötma. Perfekt som förrätt till den romantiska middagen.

Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
140 g laxfilé
1 msk sesamfrön
rivet skal av 1/2 lime
2 tsk färskpressad limesaft
2 msk japansk soja
1 tsk flytande honung
svartpeppar

Salsa

ca 150 g galiamelon
ca 4 cm gurka
ca 1 cm röd chilipeppar
1 hjärtsallad

Till garnering

1/2 kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

I samarbete med ICA I love eco.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer