Marinerad lax i lime och sesam med melonsalsa

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Marinerad lax i lime och sesam med melonsalsa

Bjud på marinerad lax i fina salladsblad tillsammans med en fräsch gurk- och melonsalsa. En perfekt förrätt eller lättare lunch. Receptet hämtar inspiration från det asiatiska köket där du gör lime- och sesammarinad med rostade sesamfrön, honung, soja, och lime. Tänk på att låta laxen marinera kallt i ungefär 1 timme.

Marinerad lax i lime och sesam med melonsalsa

Ingredienser

2 portioner
140 g  laxfilé
1 msk  sesamfrön
rivet skal av 1/2   lime
2 tsk  färskpressad limesaft
2 msk  japansk soja
1 tsk  flytande honung
svartpeppar

Salsa

ca 150 g  galiamelon
ca 4 cm  gurka
ca 1 cm  röd chilipeppar
1   hjärtsallad

Till garnering

1/2   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

I samarbete med ICA I love eco.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med pak choisallad
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med färgglad cruditésallad på asiatiskt vis
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Het soppa med lax, musslor och nudlar
Betyg 3.2 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärsbiff med getost på rucolabädd
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sill med lime, salladslök och basilika
Betyg 3.9 av 5.
81 personer har röstat
Under 15 min att tillaga