Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
0
Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Att servera en förrätt i ett vackert salladsblad är både fint att se på och enkelt att äta. Denna sesammarinerade laxrätt är inspirerad av det asiatiska köket och kombinationen melon och gurka ger salsan en frisk och krispig sötma. Perfekt som förrätt till den romantiska middagen.

Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
140 g  laxfilé
1 msk  sesamfrön
rivet skal av 1/2   lime
2 tsk  färskpressad limesaft
2 msk  japansk soja
1 tsk  flytande honung
svartpeppar

Salsa

ca 150 g  galiamelon
ca 4 cm  gurka
ca 1 cm  röd chilipeppar
1   hjärtsallad

Till garnering

1/2   kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

I samarbete med ICA I love eco.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Muscovadogrillad lax med jordgubbssallad
Betyg 4.8 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad lax med pak choisallad
Betyg 4.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesamlax med currypotatis
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad lax med färgglad cruditésallad på asiatiskt vis
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Het soppa med lax, musslor och nudlar
Betyg 3.2 av 5.
81 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärsbiff med getost på rucolabädd
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga