Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

2
0
Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Att servera en förrätt i ett vackert salladsblad är både fint att se på och enkelt att äta. Denna sesammarinerade laxrätt är inspirerad av det asiatiska köket och kombinationen melon och gurka ger salsan en frisk och krispig sötma. Perfekt som förrätt till den romantiska middagen.

Skriv ut
Lime och sesammarinerad lax med gurk- och melonsalsa i hjärtsallad

Ingredienser

2 portioner
140 g
laxfilé
1 msk
sesamfrön
rivet skal av 1/2
lime
2 tsk
färskpressad limesaft
2 msk
japansk soja
1 tsk
flytande honung
-
svartpeppar

Salsa

ca 150 g
galiamelon
ca 4 cm
gurka
ca 1 cm
röd chilipeppar
1
hjärtsallad

Till garnering

1/2
kruka koriander

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

I samarbete med ICA I love eco.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept