Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

18
6
Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

Sagolik varmrätt med krämig chèvre och kryddiga laxfärsbiffar. Ringla över lite egengjord salladsdressing och avnjut de fint komponerade ingredienserna.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

Ingredienser

6 portioner
600 g
laxfilé
1
liten gul lök
2
vitlöksklyftor
1
liten apelsin
1
lime
1/2
citron
1/2
kruka koriander
1
ägg
1 dl
ströbröd
2 tsk
salt
2 msk
habanerosås (eller annan stark chilisås inte ketchup)
2 msk
vitvinsvinäger
1
kruka eller tråg rucolasallat
100 g
chèvreost

Dressing

1/2 dl
olivolja
4 msk
balsamvinäger
2 tsk
chilipeppar (anchostyle på burk)
1 krm
salt
1 krm
socker
-
rödlöksringar (att garnera med)
Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Anna

11/12/2020

Detta är min favoriträtt all time!!!!! Och går alltid hem hos mina gäster! Ändrar inget i huvudreceptet - friterar dock i kokosfett som inte ger någon smak och klarar upphettning väldigt bra. Serveras med fördel med pressad potatis. Dressingen serverar jag vid sidan och gör minst dubbla mängden och mer chili (och en enligt recept för de som inte gillar det starka). Denna rätt är även en av få rätter som är jättegod att värma upp i matlådan, så gör lite extra. Obs! Köp alltid färsk lax - funkar inte med fryst som du tinat.

Mari

9/22/2018

Min rekommendation är att utesluta vitvinsvinäger, den tog över smaken och gjorde biffarna oätliga.

Marlis

7/9/2016

Ett "hett" tips är att tillaga laxfärsbiffarna i ugnen i stället för att steka/fritera. Jag lägger laxfärsbiffarna i cupcake-formar i en förvärmd ugn med ca 160 C i ca 15 min. Är hälsosammare än att steka. Och så goda!

Testa liknande recept