Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

21
6
Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

Sagolik varmrätt med krämig chèvre och kryddiga laxfärsbiffar. Ringla över lite egengjord salladsdressing och avnjut de fint komponerade ingredienserna.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999

Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

Ingredienser

6 portioner
600 g laxfilé
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten apelsin
1 lime
1/2 citron
1/2 kruka koriander
1 ägg
1 dl ströbröd
2 tsk salt
2 msk habanerosås (eller annan stark chilisås inte ketchup)
2 msk vitvinsvinäger
1 kruka eller tråg rucolasallat
100 g chèvre

Dressing

1/2 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
2 tsk chilipeppar (anchostyle på burk)
1 krm salt
1 krm socker
rödlöksringar (att garnera med)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Anna

2020-11-12

Detta är min favoriträtt all time!!!!! Och går alltid hem hos mina gäster! Ändrar inget i huvudreceptet - friterar dock i kokosfett som inte ger någon smak och klarar upphettning väldigt bra. Serveras med fördel med pressad potatis. Dressingen serverar jag vid sidan och gör minst dubbla mängden och mer chili (och en enligt recept för de som inte gillar det starka). Denna rätt är även en av få rätter som är jättegod att värma upp i matlådan, så gör lite extra. Obs! Köp alltid färsk lax - funkar inte med fryst som du tinat.

Mari

2018-09-22

Min rekommendation är att utesluta vitvinsvinäger, den tog över smaken och gjorde biffarna oätliga.

Marlis

2016-07-09

Ett "hett" tips är att tillaga laxfärsbiffarna i ugnen i stället för att steka/fritera. Jag lägger laxfärsbiffarna i cupcake-formar i en förvärmd ugn med ca 160 C i ca 15 min. Är hälsosammare än att steka. Och så goda!