Sagolik varmrätt med krämig chèvre och kryddiga laxfärsbiffar. Ringla över lite egengjord salladsdressing och avnjut de fint komponerade ingredienserna.
habanerosås (eller annan stark chilisås inte ketchup)
2 msk
vitvinsvinäger
1
kruka eller tråg rucolasallat
100 g
chèvreost
Dressing
1/2 dl
olivolja
4 msk
balsamvinäger
2 tsk
chilipeppar (anchostyle på burk)
1 krm
salt
1 krm
socker
-
rödlöksringar (att garnera med)
Under 45 minuter
Gör så här
Vad tyckte du om receptet?
18
6 st
Kommentarer
Anna
11/12/2020
Detta är min favoriträtt all time!!!!! Och går alltid hem hos mina gäster! Ändrar inget i huvudreceptet - friterar dock i kokosfett som inte ger någon smak och klarar upphettning väldigt bra. Serveras med fördel med pressad potatis. Dressingen serverar jag vid sidan och gör minst dubbla mängden och mer chili (och en enligt recept för de som inte gillar det starka). Denna rätt är även en av få rätter som är jättegod att värma upp i matlådan, så gör lite extra. Obs! Köp alltid färsk lax - funkar inte med fryst som du tinat.
Mari
9/22/2018
Min rekommendation är att utesluta vitvinsvinäger, den tog över smaken och gjorde biffarna oätliga.
Marlis
7/9/2016
Ett "hett" tips är att tillaga laxfärsbiffarna i ugnen i stället för att steka/fritera. Jag lägger laxfärsbiffarna i cupcake-formar i en förvärmd ugn med ca 160 C i ca 15 min. Är hälsosammare än att steka. Och så goda!
Kommentarer
Anna
11/12/2020Detta är min favoriträtt all time!!!!! Och går alltid hem hos mina gäster! Ändrar inget i huvudreceptet - friterar dock i kokosfett som inte ger någon smak och klarar upphettning väldigt bra. Serveras med fördel med pressad potatis. Dressingen serverar jag vid sidan och gör minst dubbla mängden och mer chili (och en enligt recept för de som inte gillar det starka). Denna rätt är även en av få rätter som är jättegod att värma upp i matlådan, så gör lite extra. Obs! Köp alltid färsk lax - funkar inte med fryst som du tinat.
Mari
9/22/2018Min rekommendation är att utesluta vitvinsvinäger, den tog över smaken och gjorde biffarna oätliga.
Marlis
7/9/2016Ett "hett" tips är att tillaga laxfärsbiffarna i ugnen i stället för att steka/fritera. Jag lägger laxfärsbiffarna i cupcake-formar i en förvärmd ugn med ca 160 C i ca 15 min. Är hälsosammare än att steka. Och så goda!