Laxfärsbiff med getost på rucolabädd
Sagolik varmrätt med krämig chèvre och kryddiga laxfärsbiffar. Ringla över lite egengjord salladsdressing och avnjut de fint komponerade ingredienserna.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 1999
Ingredienser
6 portioner
600 g laxfilé
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 liten apelsin
1 lime
1/2 citron
1/2 kruka koriander
1 ägg
1 dl ströbröd
2 tsk salt
2 msk habanerosås (eller annan stark chilisås inte ketchup)
2 msk vitvinsvinäger
1 kruka eller tråg rucolasallat
100 g chèvre
Dressing
1/2 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
2 tsk chilipeppar (anchostyle på burk)
1 krm salt
1 krm socker
rödlöksringar (att garnera med)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Detta är min favoriträtt all time!!!!! Och går alltid hem hos mina gäster! Ändrar inget i huvudreceptet - friterar dock i kokosfett som inte ger någon smak och klarar upphettning väldigt bra. Serveras med fördel med pressad potatis. Dressingen serverar jag vid sidan och gör minst dubbla mängden och mer chili (och en enligt recept för de som inte gillar det starka). Denna rätt är även en av få rätter som är jättegod att värma upp i matlådan, så gör lite extra. Obs! Köp alltid färsk lax - funkar inte med fryst som du tinat.
Anna
2020-11-12Min rekommendation är att utesluta vitvinsvinäger, den tog över smaken och gjorde biffarna oätliga.
Mari
2018-09-22Ett "hett" tips är att tillaga laxfärsbiffarna i ugnen i stället för att steka/fritera. Jag lägger laxfärsbiffarna i cupcake-formar i en förvärmd ugn med ca 160 C i ca 15 min. Är hälsosammare än att steka. Och så goda!
Marlis
2016-07-09