Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Laxfärsbiff med getost på rucolabädd

Sagolik varmrätt med krämig chèvre och kryddiga laxfärsbiffar. Ringla över lite egengjord salladsdressing och avnjut de fint komponerade ingredienserna.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i mindre bitar. Skala och finhacka löken och vitlöken.
  2. Pressa saften ur apelsinen, limen och citronen i en skål. Grovhacka koriandern och mosa ner den i saften med en gaffel. Lägg alla ingredienser utom rucola och chèvre i en mixer och mixa slätt. Ställ kallt.
  3. Gör en bädd av rucola på ett stort fat. Smula över chèvre. Rör ihop dressingen.
  4. Forma biffar av laxfärsen. Hetta upp rikligt med olja i en panna med höga kanter. Stek/fritera biffarna i ca 3 minuter. Lägg dem på rucolabädden och häll över dressingen. Garnera med rödlöksringar.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 600 g laxfilé
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten apelsin
  • 1 lime
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 2 msk habanerosås (eller annan stark chilisås inte ketchup)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka eller tråg ruccolasallat
  • 100 g chèvreost
Dressing
  • 1/2 dl olivolja
  • 4 msk balsamvinäger
  • 2 tsk chilipeppar (anchostyle på burk)
  • 1 krm salt
  • 1 krm socker
  • rödlöksringar (att garnera med)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?