Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Lime- och kokosbrûlée

Det här receptet på lime- och kokosbrûlée är en spännande och förstklassig variant på klassisk crème brûlée. Den har en frisk men samtidigt fyllig och underbar smak och om du serverar den med färsk frukt får du fullkomligt bedårande efterrätt!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda mjölk, grädde och vaniljfröna i en kastrull. Låt koka upp. Ta av och låt svalna.
  3. Vispa ihop äggulor, ägg och socker. Tillsätt den svalnade gräddblandningen.
  4. Rosta kokosen lätt i en torr och het stekpanna under omrörning. Låt den bli gyllenbrun. Låt svalna lite och rör i tillsammans med limeskalet. Blanda väl och fördela i 6 ugnssäkra, smorda portionsformar (för 6 port).
  5. Ställ dem i en liten långpanna och häll på hett vatten så att det når upp till halva småformarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter eller tills de stannat. De ska vara fasta men krämiga. Ta upp ur vattenbadet och låt "vila".
  6. Sätt ugnen på 275°C, "grill", strax före servering.
  7. Strö över råsocker eller farin. Ställ in på ugnsgaller högst upp under grillelementet. Låt sockret bli bubbligt och få lite färg. Det tar bara någon minut. Håll uppsikt hela tiden så det inte bränns.
  8. Servera gärna tillsammans med färsk frukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 urskrapad vaniljstång (1/2 urskrapad stång motsvarar 1 tsk vaniljsocker)
  • 6 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 2 msk kokos
  • rivet skal av 2 limefrukter
  • 1 1/2 dl råsocker eller brun farin till karamellisering
Lägg till i inköpslistan