Creme caramel/creme brylé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Creme caramel/creme brylé

En klassisk och smakfull dessert får du av egengjord, creme caramel/creme brylé. Efterrätten blir superb och smaklig med hel vaniljstång, grädde och smält socker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

1 sats smet (för 4 port) räcker till antingen en helsats creme caramel eller creme brylé.

Smet

  1. Koka ihop mjölk, grädde och socker med vaniljstång under ständig vispning. Efter uppkok sätt åt sidan. Ta bort vaniljstången.


Creme caramel

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Smält sockret med vattnet i en teflonpanna. När allt blivit ljusbrunt, häll det i botten på formarna.
  3. Vispa ihop äggen med smeten. Häll i formarna. In i ugnen. De är färdiga när de har en temperatur på 86°C.


Creme brylé

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Vispa ihop smeten med äggulorna. Värm upp till 70°C.
  3. Häll i låga formar. Kör i ugnen till 86°C.
  4. Lägg på strösocker och smält sockret på toppen.

Tips

När det är så låg temperatur som 100 grader i ugn så tar det tid. Man sticker termometern så att spetsen hamnar mitt i det man ska mäta eller så känner man att den är fast - då är den klar.

Ingredienser

Portioner: 4
Smet
  • 1 vaniljstång
  • 3 msk socker
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
Creme caramel
  • 4 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 3 ägg
Creme brylé
  • 6 äggulor
Lägg till i inköpslistan