Creme caramel/ creme brylé
En klassisk och smakfull dessert får du av egengjord, creme caramel/creme brylé. Efterrätten blir superb och smaklig med hel vaniljstång, grädde och smält socker.
Ingredienser
4 portioner
Smet
1 vaniljstång
3 msk socker
3 dl grädde
3 dl mjölk
Creme caramel
4 msk socker
1 msk vatten
3 ägg
Creme brylé
6 äggulor
Gör så här
1 sats smet (för 4 port) räcker till antingen en helsats creme caramel eller creme brylé.Smet
Creme caramel
Creme brylé
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Varför blanda 2 recept???? Creme caramell 0ch creme Brolle. Det finns nybörjare som litar på er. De gamla funkade bra.
Maud
2020-02-06Urusel hjälp om man inte gjort det tidigare. Det gamla receptet var bra.
Maud
2020-02-06Här får ni creme caramel recept utan ägg,om man tex INTE tål ägg.Smällt 100 gr socker i en liten panna sakta. Vispa 1 liter mjölk tillsammans med 240ml vatten,2,5 msk (20gr) egentligen vetestärkelse men det har jag aldrig hittat i Sverige,tog majsstärkelse istället,2 msk vetemjöl (18gr),200 gr socker.5 gr vaniljsocker. Ta kastrullen till spisen,rör hela tiden koka en pudding. Häll den smälta sockret i formar,6 form brukar vara lagom. Häll sedan färdiga puddingen över. När den svallnat låt det bli kallt i kylskåpet. Sedan vänder du formen upp och ner och häller på ett serverings fat. Vips creme caremel utan ägg,med samma dallrande resultat.
Gulay
2016-04-03