En klassisk och smakfull dessert får du av egengjord, creme caramel/creme brylé. Efterrätten blir superb och smaklig med hel vaniljstång, grädde och smält socker.
Ingredienser
4 portioner
Smet
1
vaniljstång
3
msk
socker
3
dl
grädde
3
dl
mjölk
Creme caramel
4
msk
socker
1
msk
vatten
3
ägg
Creme brylé
6
äggulor
Gör så här
1 sats smet (för 4 port) räcker till antingen en helsats creme caramel eller creme brylé.Smet
Creme caramel
Creme brylé
Tips
När det är så låg temperatur som 100 grader i ugn så tar det tid. Man sticker termometern så att spetsen hamnar mitt i det man ska mäta eller så känner man att den är fast - då är den klar.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
47
10 st
Kommentarer
Maud
2020-02-06
Varför blanda 2 recept???? Creme caramell 0ch creme Brolle. Det finns nybörjare som litar på er. De gamla funkade bra.
Maud
2020-02-06
Urusel hjälp om man inte gjort det tidigare. Det gamla receptet var bra.
Gulay
2016-04-03
Här får ni creme caramel recept utan ägg,om man tex INTE tål ägg.Smällt 100 gr socker i en liten panna sakta. Vispa 1 liter mjölk tillsammans med 240ml vatten,2,5 msk (20gr) egentligen vetestärkelse men det har jag aldrig hittat i Sverige,tog majsstärkelse istället,2 msk vetemjöl (18gr),200 gr socker.5 gr vaniljsocker.
Ta kastrullen till spisen,rör hela tiden koka en pudding. Häll den smälta sockret i formar,6 form brukar vara lagom. Häll sedan färdiga puddingen över. När den svallnat låt det bli kallt i kylskåpet. Sedan vänder du formen upp och ner och häller på ett serverings fat. Vips creme caremel utan ägg,med samma dallrande resultat.
Kommentarer
Maud
2020-02-06Varför blanda 2 recept???? Creme caramell 0ch creme Brolle. Det finns nybörjare som litar på er. De gamla funkade bra.
Maud
2020-02-06Urusel hjälp om man inte gjort det tidigare. Det gamla receptet var bra.
Gulay
2016-04-03Här får ni creme caramel recept utan ägg,om man tex INTE tål ägg.Smällt 100 gr socker i en liten panna sakta. Vispa 1 liter mjölk tillsammans med 240ml vatten,2,5 msk (20gr) egentligen vetestärkelse men det har jag aldrig hittat i Sverige,tog majsstärkelse istället,2 msk vetemjöl (18gr),200 gr socker.5 gr vaniljsocker. Ta kastrullen till spisen,rör hela tiden koka en pudding. Häll den smälta sockret i formar,6 form brukar vara lagom. Häll sedan färdiga puddingen över. När den svallnat låt det bli kallt i kylskåpet. Sedan vänder du formen upp och ner och häller på ett serverings fat. Vips creme caremel utan ägg,med samma dallrande resultat.