Creme caramel/ creme brylé

47
10
Creme caramel/creme brylé

En klassisk och smakfull dessert får du av egengjord, creme caramel/creme brylé. Efterrätten blir superb och smaklig med hel vaniljstång, grädde och smält socker.

Creme caramel/creme brylé

Ingredienser

4 portioner

Smet

1 vaniljstång
3 msk socker
3 dl grädde
3 dl mjölk

Creme caramel

4 msk socker
1 msk vatten
3 ägg

Creme brylé

6 äggulor

Gör så här

1 sats smet (för 4 port) räcker till antingen en helsats creme caramel eller creme brylé.Smet

Creme caramel

Creme brylé

Tips

När det är så låg temperatur som 100 grader i ugn så tar det tid. Man sticker termometern så att spetsen hamnar mitt i det man ska mäta eller så känner man att den är fast - då är den klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

47

Kommentarer

Maud

2020-02-06

Varför blanda 2 recept???? Creme caramell 0ch creme Brolle. Det finns nybörjare som litar på er. De gamla funkade bra.

Maud

2020-02-06

Urusel hjälp om man inte gjort det tidigare. Det gamla receptet var bra.

Gulay

2016-04-03

Här får ni creme caramel recept utan ägg,om man tex INTE tål ägg.Smällt 100 gr socker i en liten panna sakta. Vispa 1 liter mjölk tillsammans med 240ml vatten,2,5 msk (20gr) egentligen vetestärkelse men det har jag aldrig hittat i Sverige,tog majsstärkelse istället,2 msk vetemjöl (18gr),200 gr socker.5 gr vaniljsocker. Ta kastrullen till spisen,rör hela tiden koka en pudding. Häll den smälta sockret i formar,6 form brukar vara lagom. Häll sedan färdiga puddingen över. När den svallnat låt det bli kallt i kylskåpet. Sedan vänder du formen upp och ner och häller på ett serverings fat. Vips creme caremel utan ägg,med samma dallrande resultat.