Lime- och honungssås
Sötsyrlig sås som gifter sig fantastiskt med de flesta räk- eller fiskrätter. Honungen, limejuice och ingefära med yoghurt som bas ger såsen utsökta smaker!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
2 burkar matlagningsyoghurt
skal och saft av 2 lime
1 msk riven färsk ingefära
2 msk flytande honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi303 KJ / 72 kCal
Fett4 g
Salt0.05 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentarer
Bra och lättlagad sås som passar till de flesta fiskrätter. Ta gärna en lite tjockare Yoghurt typ Turkisk så det inte blir för rinnigt. Smaka av så såsen inte blir för sur, oss har det passat att dubbla mängden honung.
Per
2024-01-23Passar utmärkt till varmrökt lax.
Jan
2022-12-18Jättegod sås! Alla gillade den. Jag tog i mer honung när jag tyckte att den blev för att den blev för "sur" och det funkade jättebra. "2 burkar matjoghurt" som det står i receptet, blev 4-5dl turkisk joghurt. Det är brs stt ha någonting som är fastare i konsistensen, för när man blandar i limesaft och honung blir såsen "rinnigare". En klar favorit som sannolikt passar bra inte bara till lax (som vi åt den till).
Katrin
2018-01-10