Limadipp

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat
1
Limadipp

Limabönor är ett annat namn på stora vita bönor. Här blir bönorna till en krämig dipp med orientaliska smaker från tahini och spiskummin. Att blanda i färsk persilja blir både snyggt och ger en lite örtig underton. Gurkmeja ger dippen en guldigt gul färg!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Limadipp

Ingredienser

Ger ca 5 dl
500 g  kokta stora vita bönor (avrunnen vikt)
4 msk  tahini
4 msk  vatten
1 tsk  gurkmeja
färskpressad juice av 1   citron
2 msk  olivolja
1 msk  malen spiskummin
1 dl  hackad persilja
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
ev 1/2 tsk  sumak

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Bästa, så gott och enkelt!! Ny favorit!!

Amanda

2020-04-13

Näringsvärde per portion

Energi876 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Vitkålssallad med tahinidressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gul hummus
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chilihummus på vita bönor
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gyllene morots- och bönsmoothie
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga