Limadipp

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat
1
Limadipp

Limabönor är ett annat namn på stora vita bönor. Här blir bönorna till en krämig dipp med orientaliska smaker från tahini och spiskummin. Att blanda i färsk persilja blir både snyggt och ger en lite örtig underton. Gurkmeja ger dippen en guldigt gul färg!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Limadipp

Ingredienser

Ger ca 5 dl
500 g  kokta stora vita bönor (avrunnen vikt)
4 msk  tahini
4 msk  vatten
1 tsk  gurkmeja
färskpressad juice av 1   citron
2 msk  olivolja
1 msk  malen spiskummin
1 dl  hackad persilja
1 1/2 krm  salt
1 krm  peppar
ev 1/2 tsk  sumak

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
21 personer har röstat

Kommentar

Bästa, så gott och enkelt!! Ny favorit!!

Amanda

2020-04-13

Näringsvärde per portion

Energi876 KJ / 210 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Purjolökspuré med sesam och spiskummin
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddstekt regnbågslax i tortilla
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Indiskt kycklingris med mangoyoghurt
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddstekt regnbågslax i tortillabröd
Betyg 3.1 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga