ÖVER 60 MIN | Medel

Salta kolapopcorn med nutella

Vem älskar inte nutella? Göm den söta hasselnötskrämen innanför kolasåsdränkta popcorn till ett alldeles magiskt gott godis. Ringla över smält choklad och låt gästerna gissa den hemliga ingrediensen inuti de söta popcornbollarna!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Frys 12 teskedsstora nutellaklickar (för 12 st) ca 2 timmar.
  2. Smält de mjuka gräddkolorna och vispgrädde i en stekpanna under omrörning. Rör till en jämn kolasås. Blanda snabbt ner popcorn. Ta en klick popcorn i handen. Akta så att smeten inte är för varm. Lägg på en fryst nutellaboll och forma snabbt popcornsmeten runt nutellan till en boll.
  3. Ringla över smält mörk choklad och låt stelna i kylen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: ca 12 st
  • ca 3/4 dl nutella
  • 120 g mjuka kolor (gärna gräddkolor)
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 4 dl popcorn
  • smält mörk choklad

Näringsvärde
Per portion

Energi 668 kJ / 160 kCal