Libanesisk linssoppa - Shorbet adas

Lättlagad och god linssoppa som görs i många varianter i nästan alla delar av Mellanöstern. En mild soppa med både ris och röda linser. Här kryddar vi shorbet adas med spiskummin och citronsaft för liten syrlighet. Servera med den stekta gula löken som topping.

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett7 g
Salt1.63 g
Kolhydrater23 g
Protein10 g
Kommentarer
5 stSå god! Jag spädde med lite extra vatten, och anpassade kryddningen efter det. Som Ragnhild skrev, löken är verkligen pricken över i så skippa inte!
Ann-sofie
God. Funkar med jasminris. Ta lite mera vatten så blir det kanon.
Annika
Supergod!! Löken är VERKLIGEN pricken över I, trippla den om ni gillar lök!! 👍👍
Ragnhild