Leverpastej med portvinskokta russin

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
1
Leverpastej med portvinskokta russin

Ett spännande recept på leverpastej där fläskfärs, bacon, anjovisfiléer och ungnötslever blandas samman med russin, som kokats upp i en härlig portvinsblandning! Servera leverpastejen med krispig smörgåsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Leverpastej med portvinskokta russin

Ingredienser

3 små pajer
500 g  ungnötslever
1 dl  russin
4 msk  portvin
1   paket bacon (à 140 g)
1   stor gul lök
1   ask ansjovisfiléer (à 55 g)
250 g  fläskfärs
1/2 msk  socker
1 dl  vetemjöl
1   ägg
3 dl  vispgrädde
salt
1 1/2 tsk  vitpeppar
smör
smörgåsgurka till servering

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt mattfett.

Gör så här

Tips

Pastejen går smakmässigt att frysa men kan bli lite grynig när du tinar den.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Helt klockren leverpastej, även om ingeridenslistan verkar vara skum till att börja med. En riktig hit om man låter den iaf bli finfördelad, då går den nästan att bre på mackan som vilket annan köpepastej, fast 100-ggr godare.

Sergej

2011-12-31

Testa liknande recept

Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Köttbullar med smak av lakritsrot och örter
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfärsgryta med nudlar
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Åses vilda korv med blomkålsmos
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Röd curry med fläskfärs och broccoli
Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fläskfärs i kokosmjölk
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga