Leverpastej med portvinskokta russin
![Leverpastej med portvinskokta russin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46205/cf_259/leverpastej_med_portvinskokta_russin.jpg)
Ett spännande recept på leverpastej där fläskfärs, bacon, anjovisfiléer och ungnötslever blandas samman med russin, som kokats upp i en härlig portvinsblandning! Servera leverpastejen med krispig smörgåsgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
![Leverpastej med portvinskokta russin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_46205/cf_259/leverpastej_med_portvinskokta_russin.jpg)
Ingredienser
3 små pajer
500 g ungnötslever
1 dl russin
4 msk portvin
1 paket bacon (à 140 g)
1 stor gul lök
1 ask ansjovisfiléer (à 55 g)
250 g fläskfärs
1/2 msk socker
1 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl vispgrädde
salt
1 1/2 tsk vitpeppar
smör
smörgåsgurka till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt mattfett.
Gör så här
Tips
Pastejen går smakmässigt att frysa men kan bli lite grynig när du tinar den.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Helt klockren leverpastej, även om ingeridenslistan verkar vara skum till att börja med. En riktig hit om man låter den iaf bli finfördelad, då går den nästan att bre på mackan som vilket annan köpepastej, fast 100-ggr godare.
Sergej
2011-12-31