Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Leverpastej med portvinskokta russin

Ett spännande recept på leverpastej där fläskfärs, bacon, anjovisfiléer och ungnötslever blandas samman med russin, som kokats upp i en härlig portvinsblandning! Servera leverpastejen med krispig smörgåsgurka.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 små pajer portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Koka upp russin och portvin i en liten kastrull under lock. Ta genast från värmen och låt svalna under lock.
  3. Strimla och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skala löken. Skär den och levern i bitar. Lägg i matberedare med ansjovis och fläskfärs. Mixa till en grov eller en slät pastej (beroende på hur länge du mixar).
  5. Häll blandningen i en bunke och rör ner russin (samt all vätska), bacon, socker, salt och peppar. Tillsätt mjöl, ägg och grädde och blanda allt riktigt noga.
  6. Smörj och fördela smeten i små ugnssäkra portionsformar à 5 dl. Ställ dem i en stor ugnssäker form.
  7. Fyll den med vatten, nästan ända upp på pastejformarna.
  8. Baka 1 timme och 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt kallna.
  9. Servera gärna pastejen i sin form. Servera med inlagd gurka.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Använd mjölkfritt mattfett.

Tips

Pastejen går smakmässigt att frysa men kan bli lite grynig när du tinar den.

Ingredienser

Portioner: 3 små pajer
  • 500 g ungnötslever
  • 1 dl russin
  • 4 msk portvin
  • 1 paket bacon (à 140 g)
  • 1 stor gul lök
  • 1 ask ansjovisfiléer (à 55 g)
  • 250 g fläskfärs
  • 1/2 msk socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • 1 1/2 tsk vitpeppar
  • smör
  • smörgåsgurka till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?