Leverpastej med portvinskokta russin
Ett spännande recept på leverpastej där fläskfärs, bacon, anjovisfiléer och ungnötslever blandas samman med russin, som kokats upp i en härlig portvinsblandning! Servera leverpastejen med krispig smörgåsgurka.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011
Ingredienser
3 små pajer
500 g ungnötslever
1 dl russin
4 msk portvin
1 paket bacon (à 140 g)
1 stor gul lök
1 ask ansjovisfiléer (à 55 g)
250 g fläskfärs
1/2 msk socker
1 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl vispgrädde
salt
1 1/2 tsk vitpeppar
smör
smörgåsgurka till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Helt klockren leverpastej, även om ingeridenslistan verkar vara skum till att börja med. En riktig hit om man låter den iaf bli finfördelad, då går den nästan att bre på mackan som vilket annan köpepastej, fast 100-ggr godare.
Sergej
2011-12-31