Leverpastej med portvinskokta russin

Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Leverpastej med portvinskokta russin

Ett spännande recept på leverpastej där fläskfärs, bacon, anjovisfiléer och ungnötslever blandas samman med russin, som kokats upp i en härlig portvinsblandning! Servera leverpastejen med krispig smörgåsgurka.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2011

Leverpastej med portvinskokta russin

Ingredienser

3 små pajer
500 g ungnötslever
1 dl russin
4 msk portvin
1 paket bacon (à 140 g)
1 stor gul lök
1 ask ansjovisfiléer (à 55 g)
250 g fläskfärs
1/2 msk socker
1 dl vetemjöl
1 ägg
3 dl vispgrädde
salt
1 1/2 tsk vitpeppar
smör
smörgåsgurka till servering

Gör så här

01:00:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Helt klockren leverpastej, även om ingeridenslistan verkar vara skum till att börja med. En riktig hit om man låter den iaf bli finfördelad, då går den nästan att bre på mackan som vilket annan köpepastej, fast 100-ggr godare.

    Sergej

Testa liknande recept

Strömmingslåda
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Fyllda tomater från grillen
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Äggröra med gräddkokt persilja och ansjovis
Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Bakade potatishalvor med ansjovis
Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammlever med lök- och gräddsås
Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Räksallad med ansjoviskvarg
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad