Laxwrap med fetaostkräm och snabbpicklad gurka

Vem älskar inte en härlig wrap? Här får citron- och sesambakad lax sällskap av matvete, fetaostkräm och snabbpicklad gurka. Passar lika bra till middag som till matlåda. Eller varför inte svepa in dem i smörgåspapper och ta med på picknicken?
 Ett recept från: 
Buffé nr 4, 2018

Ingredienser
4 portioner
1/2 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1/2 msk finrivet citronskal
250 g laxfilé utan skinn
1/2 msk sesamfrö
1 dl matvete
1/2 msk tomatpuré
Fetaostkräm
150 g fetaost
1 dl yoghurt eller crème fraiche
1 msk hackad dill
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Picklad gurka
1/2  gurka
2 msk vinäger
1 msk honung
Till servering
1/2  påse blandsallad (à 65 g)
8  små tortillabröd
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2290 KJ / 548 kCal
Fett25 g
Salt2.81 g
Kolhydrater50 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stGott men inget wow, lite mesiga smaker. Kanske behövs det lite hetta. Ska pröva igen men då ska jag dra på med fler kryddor.
Carina
Vad då för vinäger?
Sandra