Laxtartar med färska örter

Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Laxtartar med färska örter

Starta din middag med den här eleganta och delikata förrätten. Laxtartaren består av rik olivolja, färskpressad citronjuice och blandade färska örter som till exempel basilika, gräslök eller körvel.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Laxtartar med färska örter

Ingredienser

8 portioner
400 g skinn- och benfri laxfilé (som varit fryst minst 2 dygn)
2 msk olivolja
finrivet skal av 1/2 citron
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
2 tsk flingsalt
1 krm peppar
1 1/2 dl plockade blandade örter t ex körvel, gräslök och basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Tycker detta är en utomordentlig förrätt som passar i alla sammanhang. Friskt, gott och elegant i större snappsglas. Kerstin & Åke

    Kerstin

Testa liknande recept

  • Minifocaccia med örtolja och ost
    Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ört- och vitlökskrans
    Betyg 3.5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Örtsalt
    Betyg 4.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Laxsashimi med rabarber och pepparrot
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad